Jeżeli jesteś na wiecznej diecie, a masz wielką ochotę na coś słodkiego, nie musisz sięgać po czekoladę, a tym samym od razu zaprzepaścić dietę. Możesz wypróbować przepis na batonika musli, który zaspokoi twoją potrzebę cukru, a przy tym nie jest aż tak kaloryczny i nie zawiera konserwantów. Przeczytaj jak łatwo i szybko go wykonać.
W misce wymieszaj płatki owsiane i wszystkie bakalie i pestki.
W rondelku podgrzej (ale nie zagotuj!) mleko skondensowane.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 130 stopni Celsjusza.
Wlej mleko do suchych składników i dokładnie wymieszaj całość.
Masa nie może być zbyt sucha, ponieważ w innym wypadku spali się i będzie bardzo sucha.
Masę piecz przez odpowiedni czas (sprawdzaj regularnie).
Kiedy upieczona masa wystygnie, pokrój ją na batoniki. SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić batony musli skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!