Jak wykonać strogonowa

Jak wykonać strogonowa

Strogonow to znane i popularne danie w kuchni polskiej. Zazwyczaj mamy okazję go spróbować w restauracji. Jednak możemy spróbować go wykonać w domu.

Krok 1

Mięso dokładnie umyć osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w cienkie plasterki posypując mąką podsmażyć w większym garnku z małą ilością tłuszczu.

Krok 2

Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle w gorącej patelni dodając drobno pokrojone pieczarki dodać to do garnka z mięsem.Następnie dodajemy pokrojone ogórki konserwowe,czerwoną paprykę zalewając bulionem dodając trochę wody,przyprawić łyżką musztardy i przecierem pomidorowym dusząc pod przykryciem do miękkiego mięsa.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak przyrządzić Boeuf Strogonowa

Krok 3

Do gotowego dania dodajemy kilka łyżek śmietany tak aby się nie zważyła( na próbę odlewamy do kubka i próbujemy połączyć śmietanę).Podawać w zależności od gustu.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykonać strogonowa skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków
  1. Awatar użytkownika Darkodaro

    Darkodaro

    Sep 04, 2013

    http://www.ermail.pl/klik/V3VeZWMF

Autor

Składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej,
  • 3 łyżki masła
  • 2 cebule,
  • 150 ml bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 150 ml śmietany,
  • 1 łyżkę mąki,
  • mieloną czerwoną paprykę słodką,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 łyżkę musztardy oraz sól i pieprz do smaku.