Polecamy bardzo smaczną i delikatną potrawę, czyli gęsinę w sosie pieczarkowym
Gęś płuczemy pod wodą i dzielimy na porcje,wkładając do garnka z niewielką ilością wody i podgotowujemy.Wcześniej przygotowaną włoszczyznę dodajemy do gęsi i dalej gotujemy aż do miękkości.
Pokrojone pieczarki,cebulę (w kostkę) smażymy na tłuszczu w patelni do tego dodajemy 1/2 szklaki wywaru powstałego z gotowanej gęsi ,pod pokrywką dusimy przez około 10-15 minut na wolnym ogniu.
Teraz dodać śmietanę przyprawić pieprzem i solą doprowadzając do zagotowania.
Porcje gęsi kładziemy na talerzu polewając przygotowanym sosem,podajemy z ziemniakami lub z kaszą dodając surówkę z warzyw.
Poradnik Jak upiec gęś w sosie pieczarkowym skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!