Boczek to rodzaj mięsa, uwielbiany w szczególności przez panów. Jest tłusty, tuczący, pożywny i sycący, czyli ich zdaniem- idealny. Jednak spożywany w nadmiernych ilościach może wpłynąć negatywnie na nasze zdrowie. Jednakowoż od czasu do czasu każdy może zjeść kawałek bez żadnych wyrzutów sumienia!
Po umyciu boczku, weź do ręki ostry nóż i zrób na nim kratkę. Boki powinny mieć około centymetra długości.
Natrzyj mięso wybranymi przyprawami, keczupem i musztardą.
Wysmaruj folię tłuszczem, ułóż na niej boczek i przenieś całość na 45 minut w zimne miejsce.
Owiń szczelnie mięso folią i piecz przez 50 minut w 200 stopniach Celsjusza. Jednak wcześniej dobrze nagrzej piekarnik.
Po upieczeniu, podawaj w dowolnej formie np. na kanapkach lub z ziemniakami i surówką na obiad. SMACZNEGO!
Poradnik Jak upiec boczek w folii skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!