Popularne babki, czyli ciasto na każdą okazję. Do kawy, do herbaty, do filmu ... babka nadaje się do wszystkiego.
Oddzielamy białka od żółtek,smarujemy foremkę masłem oprószając bułką,nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Mąkę w misce mieszamy z proszkiem do pieczenia,masło ucieramy dodając żółtka na pulchną masę,dodając stopniowo cukier,olejek migdałowy,ekstrakt z wanilii.
Białka ze szczyptą soli ucieramy na sztywno,łącząc masę z mąką delikatnie mieszając.Połowę masy wkładamy do formy,a do drugiej dodajemy kakao i kładziemy na wierzch,wstawiamy do piekarnika na ponad pół godziny,sprawdzając zapałką aby była sucha.
Poradnik Jak upiec babkę marmurkową skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!