Pożywna, smaczna zupa, która jest bardzo rzadko gotowana. Dlaczego? W sumie to nie wiadomo czemu zupa z bobu nie zajmuje za często naszych stołów. Może po prostu potrzebuje trochę promocji?
Posiekany por z cebulą,zmiażdżonym czosnkiem dajemy do dużego garnka smażąc na rozgrzanym maśle z oliwą,przyprawiamy pieprzem i solą.
Pokrojone ziemniaki wraz z warzywami smażymy kilka minut dolewając 3/4 litra wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Posiekane zioła wraz z bobem po dodaniu gotujemy przez następne 15 minut.Ostudzoną miksujemy dodając w zależności od jej gęstości mleko lub śmietanę,gotując jeszcze 10 minut.
Poradnik Jak ugotować zupę z bobu skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!