Zupa węgierska jest odmianą zupy gulaszowej. Jest to ostra zupa dla miłośników wyrazistego smaku. robimy ją na mięsie wieprzowym.
Pokrojone mięso na drobno przyprawiamy papryką,pieprzem ziołowym i solą,podsmażając na rozgrzanym oleju mieszając.
Ziemniaki pokrojone w kostkę,marchewkę,pieczarki wraz z groszkiem gotujemy.
Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem podduszając kiedy zmiękną dodajemy do garnka z warzywami przyprawiając:kminek,liść laurowy,majeranek,koncentrat,ziele angielskie z koncentratem pomidorowym zalewając bulionem,gotując pod przykryciem do miękkości mięsa około 40 minut.
podajemy z pieczywem żytnim,pszennym lub razowym.
Poradnik Jak ugotować zupę węgierską skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!