Zupa z karpia jest smaczną potrawą polecaną nie tylko na święta. Zupa rybna dla wielu osób brzmi jak coś mało smacznego ale już po pierwszej próbie, takie osoby zmieniają zdanie
Skropionego sosem sojowym i cytrynowym karpia odstawiamy.
Następnie przygotowane: pietruszkę, seler, marchew, paprykę, sparzonego-obranego ze skórki pomidora wraz z kapustą wkładamy do garnka zalanego 2 litrami wody dodając:ziele angielskie,liść laurowy,pieprz,natkę pietruszki,lubczyk oraz soli pół łyżki.Całość gotujemy do zmiękczenia przecedzając cały wywar.
Do wywaru wkładamy karpia z pokrojoną marchwią,gotując do 15 minut.
Można również na inny sposób:wyjęte warzywa z wywaru zmiksować dodając karpia,zabielając śmietaną i zagotować.Podajemy na talerzu posypując natką pietruszki,rozmarynem,tymiankiem lub grubo siekaną kolendrą
Poradnik Jak ugotować zupę rybną z karpia skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!