Zupa mleczna podawana na śniadanie z ryżem i innymi dodatkami. Kiedyś bardziej popularne były zupy mleczne, jednak mimo zmiany nawyków żywieniowych, warto o nich pamiętać.
Do gotującego się mleka wsypujemy wypłukane i odsączone płatki owsiane mieszając często na niewielkim ogniu do 20 minut.
Możemy zamiast płatków podać:do mąki w misce wbijamy jajko dodając troszkę wody wyrabiając ciasto które rozgniatamy pozostawiając do wysuszenia.Następnie scieramy na grubej tarce wrzucając do mleka chwilkę gotując,przyprawiając solą i cukrem do smaku.
Mleko gotujemy w rondelku rozpuszczając w nim miód,rogala łamiemy na kawałki i podajemy na ciepło.
Gotujemy ryż w woreczku,dodajemy do zagotowanego mleka słodząc do smaku
Poradnik Jak ugotować zupę mleczną skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!