Wiosna to świeże warzywa, więc warto spróbować mieszankę nowalijek. Kapuśniak z młodej kapusty jako pomysł na dobrą zupkę.
Do zalanego 3/4 wodą garnka wkładamy mięso wraz z warzywami,zbierając w międzyczasie szumowinę sitkiem.Gotujemy do pół godziny pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
Do tego wywaru dodajemy startą na grubej tarce korzeń pietruszki,seler i pokrojoną marchew.
Po 15 min.dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,po zagotowaniu,pokrojoną młodą kapustę,wlewając łyżkę octu i koncentrat pomidorowy przyprawiając do smaku,podgotowujemy do miękkości kapusty.Podajemy z pieczywem posypując pietruszką.
Poradnik Jak ugotować kapuśniak z młodej kapusty skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!