Kapuśniak to polskie danie, które jest bardzo popularne i zdrowe. Kapuśniak to obok pomidorowej, jedna z najczęściej robionych zup w Polsce.
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody dodajemy grzyby namoczone dzień przed,liść laurowy,ziele angielskie i mięso.Gotujemy kilka godzin aż mięso zmięknie,ściągając powstałą szumowinę sitkiem,po czym wyciągamy mięso krojąc na kawałki.
Kapustę płuczemy aby była dobra w smaku,wrzucamy ją do wywaru wraz warzywami i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
Podsmażoną cebulkę z grzybkami wrzucamy do garnka wraz z pokrojoną marchewką,dusimy aż marchew zmięknie.
Ugotowane pokrojone w kostkę ziemniaki dodajemy do kapuśniaka,podajemy w głębokim talerzu.
Poradnik Jak ugotować kapuśniak z kiszonej kapusty skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!