Zabalsamowany kurczak to propozycja dla osób, znudzonych zwykłą, podsmażoną piersią z kurczaka. Jeżeli nie masz już pomysłów na to, jak przyrządzić filet z kurczaka, przeczytaj koniecznie ten przepis.
Obierz cebule i pokrój je w talarki.
Do worków do marynowania włóż cebule, wlej ocet balsamiczny oraz wsyp przyprawy. Pozostaw tak na około 10 minut.
Kurczaka pokrój w paski lub na cieńsze filety. Włóż je do wcześniej przygotowanych woreczków, zamknij i poczekaj ponad godzinę.
Całość smaż, a następnie duś na ogniu przez około 15 minut. Sprawdzaj, czy kurczak jest już miękki i usmażony w środku.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić zabalsamowanego kurczaka skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!