Wizyta w Czechach bez spróbowania przepysznego sera smażonego jest wizytą nie do końca wykorzystaną. Jest on serwowany w każdej czeskiej knajpce, ponieważ turyści go wręcz uwilbiają. I nie tylko! Spróbuj, a sam się przekonasz, że nie można mu się oprzeć.
Pokrój ser na plastry, które mają minimalnie pół centymetra grubości.
Przygotuj dwa głębokie talerze. Na jeden wylej roztrzepane jajko, a na drugi bułkę tartą pomieszaną z przyprawami.
Weź do ręki ser i na początku wymocz go dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Dokładnie z każdej strony. Czynności te powtórz dwukrotnie, aby panierka była naprawdę gruba i zabezpieczyła ser przed wylaniem się na patelnię.
Ser smaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni, jednak na dość małym ogniu. W innym przypadku panierka się po prostu spali.
Smażony ser najlepiej komponuje się z frytkami, świeżą surówką i keczupem lub sosem czosnkowym.
Poradnik Jak przyrządzić smażony ser skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!