Jak przyrządzić smaczny dodatek do mięs

Jak przyrządzić smaczny dodatek do mięs

Żurawina jest stosowana jako dodatek do wielu potraw. Zazwyczaj nawet się nie zastanawiamy jak ją zrobić, tylko od razu ją kupujemy. A przecież żurawinę możemy zrobić samemu

Krok 1

Jabłka trzemy na grubej tarce,żurawinę płuczemy zalewając sokiem z cytryny mieszanej ze startą skórką i cukrem.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić sos żurawinowy

Krok 2

Połowę mieszanki wkładamy do garnka zalewając wodą i gotujemy przez 15 minut mieszając

Krok 3

Pozostałą część owoców po 15 minutach dodajemy do garnka,dusząc przez pół godz. rzadziej mieszając

Krok 4

Zrobioną konfiturę wkładamy do słoików zakręcając i obracając do góry dnem,pozostawiamy w ciemnym i chłodnym miejscu.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić smaczny dodatek do mięs skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!