Szpinak z ricottą to iście niebiańskie połączenie, które jest po prostu ambrozją dla naszych kubków smakowych. Polecam je każdemu, kto nigdy nie miał okazji spróbować tych produktów razem. Wisienką na torcie jest pyszna pierś z kurczaka, która razem z tymi składnikami stanowi niezapomniane przeżycie kulinarne!
Rozmroź szpinak i odciśnij na ręczniku papierowym ewentualne pozostałości wody.
Zmieszaj szpinak z serkiem oraz przyprawami.
Umytą pierś z kurczaka natnij w taki sposób, aby stworzyć kieszonki, do których włóż mieszankę szpinaku i serka.
Staraj się, aby masa nie wypływała bokami z kurczaka.
Zwiń pierś kurczaka w rulon, owiń plastrami szynki (po dwa plasterki na jeden rulonik) i zepnij całość wykałaczkami, aby mięso nie rozwaliło się.
Obsmaż mięso z każdej strony na dobrze rozgrzanej patelni.
Włóż piersi do naczynia żaroodpornego i wstaw całość do piekarnika na mniej więcej 15 minut. Sprawdzaj co jakiś czas, czy kurczak jest już miękki.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!