Wszelkiego rodzaju rolady są nieśmiertelnym pomysłem na wykwintne i pyszne danie, które będzie głównym punktem każdego przyjęcia. Roladki są niebanalne, jednak proste w przygotowaniu. Dokładnie tym charakteryzują się poniżej przedstawione roladki indycze zawijane w boczek.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza.
Rozbij kotlety i ułóż je po kolei na trochę większych kawałkach folii aluminiowej.
Indyka natrzyj czosnkiem, posyp solą, pieprzem i bazylią.
Na każdy kotlet połóż plasterek sera oraz po dwa plasterki szynki.
Indyka zawiń w roladę, a następnie owiń ją dwoma plasterkami boczku.
Każdą roladkę zawiń bardzo szczelnie folią i wstaw do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika na 25 minut.
Po 25 minutach otwórz piekarnik, rozchyl folię, podkręć urządzenie do 210 stopni Celsjusza i piecz jeszcze 10 minut. Rolady powinny mieć złocisty i rumiany kolor.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić roladki z indyka zawijane w plasterki boczku skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!