Jak przyrządzić roladki z indyka zawijane w plasterki boczku

Jak przyrządzić roladki z indyka zawijane w plasterki boczku

Wszelkiego rodzaju rolady są nieśmiertelnym pomysłem na wykwintne i pyszne danie, które będzie głównym punktem każdego przyjęcia. Roladki są niebanalne, jednak proste w przygotowaniu. Dokładnie tym charakteryzują się poniżej przedstawione roladki indycze zawijane w boczek.

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. 

Krok 2

Rozbij kotlety i ułóż je po kolei na trochę większych kawałkach folii aluminiowej. 

Krok 3

Indyka natrzyj czosnkiem, posyp solą, pieprzem i bazylią

Krok 4

Na każdy kotlet połóż plasterek sera oraz po dwa plasterki szynki.

Krok 5

Indyka zawiń w roladę, a następnie owiń ją dwoma plasterkami boczku

Krok 6

Każdą roladkę zawiń bardzo szczelnie folią i wstaw do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika na 25 minut

Krok 7

Po 25 minutach otwórz piekarnik, rozchyl folię, podkręć urządzenie do 210 stopni Celsjusza i piecz jeszcze 10 minut. Rolady powinny mieć złocisty i rumiany kolor. 

Uwaga

SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić roladki z fileta

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić roladki z indyka zawijane w plasterki boczku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!