Gulasz ma wiele zalet. Jest przede wszystkim smaczny, syty, prosty do przygotowania oraz niedrogi. Dodatkowo, zaspokoi nawet największego głodomora. Poniżej przepis na wspaniały wołowy gulasz podlewany piwem!
Pokrój wołowinę na grube kostki.
Posyp mięso mąką i podsmaż na ogniu do czasu, aż się zarumieni.
Przełóż wołowinę do dość dużego garnka.
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i dodaj czosnek. Przełóż składniki do mięsa.
Do mięsa i cebuli wsyp cukier, 2 łyżki octu winnego, liść laurowy, pietruszkę, pieprz i tymianek. Całość wymieszaj ze sobą.
Wlej do mięsa podgrzany bulion i piwo. Dodaj szczyptę soli do smaku.
Mięso wstaw do piekarnika na dwie godziny i na ustawioną temperaturę 160 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika, postaw danie na kuchence, dodaj resztę octu i dokładnie wymieszaj.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić gulasz wołowy z piwem skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!