Polecamy dla konesera delikatną szyneczkę, duszoną i zapiekaną na zimowe wieczory jak i letnie imprezy
Obrać szynkę ze skórki, włożyć do garnka zalanego bulionem, zagotować, wsypać ryż, delikatnie gotować przez około 20 minut
Jajko, parmezan, masło i ugotowany ryż wymieszać i nałożyć na szynkę posypując bułką tartą wraz z gałką muszkatałową którą wcześniej utarliśmy. Szynkę włożyć do piekarnika w bretfance i w temp. 200 stopni piec przez 20 minut.
Przyrządzamy sos: pieczarki z cebulą pokroić w paski rzucić na rozgrzane masło i dusić przez 15 minut, potem dodajemy mąkę, bulion, przyprawy zagotowujemy i dodajemy śmietanę z żółtkami. Sos podajemy w oddzielnym naczyniu.
Poradnik Jak przyrządzić gotowaną szynkę zapiekaną z ryżem skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!