Bakłażan to warzywo, które dobrze przyrządzone jest bardzo smaczne
Bakłażana należy przekroić wzdłuż,wyciągając miąższ,dodając pokrojone grzyby z cebulą i tłuszczem,gotując pod przykryciem dodając kilka łyżek wody,przyprawiając do smaku.
Do ostudzonych warzyw dodajemy jajka,bułkę tartą i posiekaną zieleninę delikatnie mieszając.Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wlewamy kilka łyżek wody i wkładamy nafaszerowane bakłażany,piekąc w piekarniku(180 stopni) pół godziny
Bakłażany polewamy wymieszaną śmietaną z solą i zapiekamy na 10 minut.Po wyjęciu z piekarnika posypujemy koperkiem z pietruszką,można również dla lepszej sytości bułkę tartą zastąpić ugotowanym ryżem.
Poradnik Jak przyrządzić faszerowanego bakłażana skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!