Niech nie zmyli cię tytuł! Liście kopru włoskiego, owszem, używane są jako zioła, jednak bulwę można przygotować na wiele postaci. Nadaje się do grillowania, parzenia, smażenia i duszenia. Przeczytaj jak możesz wykorzystać te wartościowe i bogate w witaminy cebule.
Umyj warzywo i odkrój zielone części.
Koper pokrój w 2-centymetrowe paski.
Obraną cebulę pokrój w talarki. Podsmaż ją na oliwie z oliwek, a gdy zeszkli się- dodaj paski kopru.
Składniki duś przez 10 minut. Po tym, dodaj do wszystkiego pomidory, oliwki i wlej bulion i całość duś do momentu, aż zmięknie.
Dodaj sól i pieprz do smaku.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić duszony koper włoski skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!