Jak przyrządzić chili con pavo

Jak przyrządzić chili con pavo

Chili con carne to typowe danie meksykańskie, którego podstawą jest mięso mielone i chili. W naszej przepisowej modyfikacji wykorzystamy jednak mięso indycze, stąd też powyższy tytuł. Świetne danie zarówno na rodzinny obiad jak i na przyjęcie w gronie znajomych.

Krok 1

Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso z indyka. 

Krok 2

Na patelnie wrzuć także pokrojoną cebulę oraz wyciśnięty czosnek i smaż wszystko, aż warzywo się zeszkli. 

Krok 3

Do całości wlej wodę, dodaj pomidory, kukurydzę i fasolę z puszki. Przypraw wszystko wymienionymi przyprawami. 

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś danie pod przykryciem przez około 35-40 minut. 

Krok 5

Podawaj w chlebie lub z nachosami. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić Chili Con Carne #1

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić chili con pavo skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!