Chili con carne to typowe danie meksykańskie, którego podstawą jest mięso mielone i chili. W naszej przepisowej modyfikacji wykorzystamy jednak mięso indycze, stąd też powyższy tytuł. Świetne danie zarówno na rodzinny obiad jak i na przyjęcie w gronie znajomych.
Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso z indyka.
Na patelnie wrzuć także pokrojoną cebulę oraz wyciśnięty czosnek i smaż wszystko, aż warzywo się zeszkli.
Do całości wlej wodę, dodaj pomidory, kukurydzę i fasolę z puszki. Przypraw wszystko wymienionymi przyprawami.
Zmniejsz ogień i duś danie pod przykryciem przez około 35-40 minut.
Podawaj w chlebie lub z nachosami.
Poradnik Jak przyrządzić chili con pavo skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!