Brizol z polędwicy wołowej jest zdrowy, syty, smaczny i wychwalany przez praktycznie każdego mężczyznę. Nawet jeżeli jesteś amatorem w kuchni, zrobisz go bez problemu. Sam się przekonaj.
Opłucz mięso i ściągnij z niego błonę i nadmiar tłuszczu. Po tym, pokrój polędwice na 5 kawałków i rozbij na takie, które będą miały po 1 cm grubości i średnicy około 10 cm.
Każdy kawałek mięsa posyp mąką i przyprawami. Polędwice smaż na rozgrzanym tłuszczu przez około 2-3 minuty, aby zarumieniła się z dwóch stron. W środku natomiast musi być różowa.
Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki, usmaż na patelni. Obłóż nimi brizole i całość polej keczupem.
Brizole najlepiej smakują z frytkami, fasolką, kalafiorem i różnymi surówkami. SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić brizol z polędwicy z pieczarkami skomentowało 1 osób.