Boczek, czyli jedną z ulubionych przekąsek wszystkich panów, można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z nich są roladki, zawijane z cebulką. Tłuste i dobrze wypieczone mięso świetnie komponuje się z tym warzywem. Sam się przekonaj!
Cebulki ugotuj przez 1 minutę w posolonej wodzie. Następnie je odcedź i dokładnie wysusz.
Porozkładaj plasterki boczku. Posyp każdy, z jednej strony kminkiem. Następnie na każdym połóż cebulkę i owiń ją mięsem i zepnij całość wykałaczką.
Płaskie naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Włóż do niego mięso i piecz całość bez przykrycia przez około 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić boczek wędzony z cebulą skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!