Befsztyk to przepyszna potrawa z pieczonego, smażonego lub grillowanego mięsa wołowego. Najczęściej przyrządza się go z polędwicy lub karkówki. Jest on jednym z głównych składników diety kopenhaskiej. Zaspokoi wymagania kubków smakowych niemal każdego z nas!
Umyj mięso i zmiel je. Dodaj do niego paprykę, posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, żółtka jaj, oliwę z oliwek i na końcu dopraw całość przyprawami do smaku.
Rozgrzej na patelni tłuszcz.
Z masy uformuj befsztyki, które następnie zamocz w bułce tartej. Powinny mieć około 3 cm grubości.
Zarumień befsztyki z dwóch stron, a następnie smaż dalej na małym ogniu.
Befsztyk podawaj z ziemniakami i surówką. SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić befsztyk z polędwicy po kapitańsku skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!