Befsztyka, czyli polędwice lub karkówkę wołową można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z ciekawych przepisów jest befsztyk po wrocławsku. Idealne danie dla zmęczonego po całym dniu i głodnego mężczyzny!
Mięso umyj i przeprasuj przez urządzenie do mielenia mięsa. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Z mięsnej masy uformuj kotlety, które będą miały około 3 cm grubości i podsmaż je na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Kotlety zdejmij z patelni i obłóż każdego z nich plastrami sera i szynki. Włóż befsztyki do wysmarowanej tłuszczem formy i polej całość keczupem.
Befsztyki piecz przez jakiś czas w piekarniku. Podawaj z frytkami i surówką.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak przyrządzić befsztyk po wrocławsku skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!