Każdy Anglik nie zaczyna dnia od śniadania, ale od tradycyjnej angielskiej herbaty, tak uwielbianej w tamtych okolicach. Oprócz herbaty, stałe miejsce w ich jadłospisie zajmuje mięso (głównie wołowina i jagnięcina). Jeżeli natomiast chcesz zaskoczyć swojego angielskiego gościa znajomością tamtejszej kultury, zaserwuj mu prawdziwe angielskie śniadanie!
Podsmaż kiełbaski przez około 10 minut na głębokim oleju.
Pieczarki podsmaż na rozgrzanej patelni. Smaż je około 5 minut.
Usmaż jajka sadzone.
Podsmaż boczek, aby miał postać chrupkiego bekonu.
Podgrzej fasolkę z puszki.
Całość podaj na dużym talerzu i ozdób wszystko pomidorami lub keczupem. Teraz możesz delektować się angielskim śniadaniem!
Poradnik Jak przyrządzić angielskie śniadanie skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!