Popularne piersi z kurczaka są zawsze smacznym daniem i to pod różną postacią. Wystarczy dobry przepis i mamy szybkie danie na imprezę czy też smaczną kolację.
Mięso wraz z marchewką wstawiamy do garnka zalanego 0,75 litra wody solimy i gotujemy około 1 godziny,odsączamy i po ostygnięciu kroimy w plasterki.
Do zrobionego wywaru dajemy różyczki brokuła -5 minut gotujemy,następnie odparowujemy do 2 szklanek mieszając z żelatyną,łyżką soli,oraz sokiem cytrynowym dodając roztrzepane białko,cedzimy na sitku i przyprawiamy do smaku.
Do salaterek wkładamy pokrojone mięso,dodając paprykę krojoną w kostkę,marchew,kukurydzę,brokuł,koper i groszek.Całość zalewamy galaretką,wstawiając do lodówki aby stężało.
Poradnik Jak przygotować tymbaliki drobiowe skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!