Pomimo tego, iż gofry nie są jedzone przez nas na co dzień, stanowią pyszny deser. Jestem pewna, że każde dziecko zje gofra wręcz z trzęsącymi uszami. Możesz je przyrządzić z wieloma dodatkami począwszy od bitej śmietany do owoców oraz czekolady. Wszystko zależy od twojej wyobraźni i gustu kulinarnego.
Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszaj za pomocą miksera. Uważaj, abyś nie zostawił żadnych grudek.
W międzyczasie dobrze rozgrzej gofrownicę.
Na gofrownicę wylej przygotowaną masę, zamknij urządzenie i co jakiś czas sprawdzaj jak wyglądają twoje gofry. Gotowe, powinny mieć złoty kolor.
Gofry wyciągaj za pomocą drewnianej łopatki.
Gofry możesz podać z bitą śmietaną i owocami, z konfiturą, z płynną czekoladą, z cukrem pudrem czy z syropem klonowym.
Poradnik Jak przygotować ciasto na gofry skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!