Marynowany schab jest bardziej miękki i nadaje się na grilla. Pamiętajmy, że schab to dość suche mięsa i przed smażeniem musimy go odpowiednio przygotować aby wydobyć z niego to, co najlepsze.
Kroimy schab na kotlety które ubijamy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Obrany czosnek razem z bazylią i rozmarynem suszymy i siekamy na drobno mieszając z rozgrzanym olejem,przyprawiając solą i pieprzem.
Mięso smarujemy z obu stron marynatą,zalewając resztą marynaty i pozostawiamy w lodówce do 5 godzin.
Kotlety wyjęte z marynaty pieczemy na rozgrzanej patelni przez około 15 minut,przewracając na drugą stronę,dodatkowo smarujemy marynatą w celu lepszej kruchości.
Druga metoda dotyczy całego schabu.
Poradnik Jak marynować schab skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!